FAMASZ tisztújítás 2023

Tisztújító közgyűlést tartott a Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége

A 2018-ban alapított összefogás első ötéves ciklusának végéhez érkezett. Az alapítók az eddigi irányítást végző elnökség és természetesen a tagság jelenlétében, a  villányi Crocus Hotelben tartották a jeles eseményt.

Az elmúlt öt év történéseinek összefoglalása mellett az összejövetel központi témája az új tisztségviselők, valamint az következő öt év menedzselését vállaló elnökség megválasztása volt.

A választás előtt Kala Tibor elnök idézte fel az elmúlt öt év történéseit, majd Kemler János alelnök röviden összefoglalta az elnökség és a tanácsadói testület eddigi koncepcióját és a működési rendjét. Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján világosan kirajzolódott, hogy egy egyszerűbb felépítésű vezetést kell kialakítani. Ezt elsősorban a döntéshozatal hatékonyabbá tétele, valamint a direktebb kommunikáció indokolta.

Az elmúlt öt év során hasonlóan a német faablak gyártók szövetségének működéséhez építkeztünk (proHolz Fenster). Az ő szervezeti felépítésüket tekintettük mintának. Ennek lényege egy, a tagság és az elnökség között elhelyezkedő, a tagságból kialakított tanácsadói kör, ami az operatív munkában is részt vállal.
Arra próbáltunk törekedni, hogy az elnökség interaktív legyen, kezdeményező, a tanácsadói szervezet pedig aktív szereplő.
Sajnos azt kellett látnunk, hogy egy többszáz tagot tömörítő szervezet esetében működőképes felépítés nem feltétlenül jó egy ilyen kis piacon, mint a magyarországi.

Az új koncepció hibrid megoldást kínál. Kicsit bővítették az elnökséget, így ők veszik majd át a tanácsadói testület munkáját is. Az elnökség szerkezete is változott, a gyártók dominánsabb szerephez jutnak a jövőben, így három gyártó cég képviselője is bekerült az új elnökségbe.

Gratulálunk az új elnökségnek, sikeres munkát kívánunk!

A Faablakgyártók Magyarországi Szövetségének Elnöksége:

Elnök
Kala Tibor (Leitz Hungária Kft.)

Alelnök
Fekete Zita (Woodissimo Kft.)
Kemler János (Remmers Ungarn Kft.)

Elnökségi tag
Berghoffer Zoltán (Rába Ablak Kft.)
Hajnal Attila (Hungary Holz Kft.)
Orovecz Péter (Holz Schiller Kft.)
Kocsis János (Holz Team Kft.)