Solar Decathlon

Különleges ablakok, környezettudatos házban

Július 12-én nyit az idei Solar Decathlon Europe Nemzetközi Innovációs és Házépítő verseny Szentendrén. A versenycsapatok projektjeik előkészítésén dolgoznak, június 27-ével pedig kezdetét veszi a versenyépítés, amelyet egy kéthetes mérési versenyszakasz követ majd.

A BME csapata továbbra is nagy erővel dolgozik a Horizont Global Kft. telephelyén, hamarosan elkészül a koeb modulokat bemutató versenyház.
A kivitelezési szakasz lezárulását követően, rövid tesztelés után Tóbiás Csaba csapatkapitány vezetésével útnak indul a hazai csapat Szentendrére, ahol 240 óra alatt kell majd a házat teljesen megépíteni és a rendszereit használatba hozni.

Az épületben, mint azt korábban írtuk, a FAMASZ segítségével tervezték és alakították ki az ablakokat. Speciális elvárásoknak kellett megfelelni, de a szövetség tagjai között található gyártóknak nem jelentett gondot a különleges kihívásokkal teli feladat. Akit már a nyílászárók beépítés is érdekel az az építési szakaszban is kilátogathat a versenyhelyszínre.

Kapcsolódó linkek:
https://www.octogon.hu/epiteszet/celegyenesben-a-bme-solar-decathlon-csapata/
http://sde2019.hu/rolunk/mi_a_solar_decathlon.html