Elmarad a Ligna Hannover kiállítás!

Első körben májusról őszre tolták a világ legnagyobb faipari kiállításának időpontját, most pedig mint az a napokban kiderült, a szervezők lemondtak az idei rendezvényről.

Az új időpont 2023. május 15-19.

A COVID-19 világjárvány következtében világszerte továbbra is magas fertőzési szint, a védőoltás terén elért lassú nemzeti és nemzetközi előrelépés, és így az utazási korlátozások fennmaradása miatt a Deutsche Messe a VDMA Faipari Gépek Szövetségével közösen úgy döntött, hogy lemondja a világ vezető faipari és fafeldolgozó gépek, gépek és szerszámok szakkiállítását.

“A világjárványt követő bizonytalanságok világszerte még mindig nagyon nagyok. A VDMA-val szorosan egyeztetve ezért úgy döntöttünk, hogy a LIGNA Hannover Faipari Szakkiállítás szervezését 2021-ben lemondjuk” – mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának elnöke.

“Annak érdekében, hogy az iparágnak platformot kínáljunk az innovációk, a tudáscsere és a hálózatépítés számára, alternatívaként

Emellett rosenheimi LIGNA konferenciát szeretnénk megtartani 2022 nyarán. Mindkét rendezvénybe beépítjük a nemrégiben megrendezett HANNOVER MESSE Digital Edition számos új felismerését és pozitív tapasztalatát.”

“A döntés, hogy a LIGNA-t ebben a rendezvényciklusban töröljük, mindannyiunk számára nagyon nehéz volt. Partnerünkkel, a Deutsche Messével és a kiállítókkal, a faipari és fafeldolgozó iparban tevékenykedő vállalatokkal együtt azért küzdöttünk, hogy a LIGNA-t a világ legfontosabb iparági platformjaként tartsuk meg ebben az évben. A piac elkötelezettsége egészen a végéig kivételesen magas volt – még ezekben a bizonytalan időkben is. Ez mindannyiunknak nagy támogatást adott az elmúlt hetekben.

Ez az oka annak, hogy most kénytelenek voltunk döntést hozni a LIGNA őszi megrendezéséről, hogy ügyfeleinknek meg tudjuk adni a szükséges tervezési biztonságot. Egy újabb halasztásnak nincs értelme. Sajnos az idei lemondásnak nincs alternatívája” – teszi hozzá Dr. Bernhard Dirr, a VDMA Faipari Gépek ügyvezető igazgatója.